Ruud Feltkamp is een Nederlandse acteur en ondernemer. Hij begon met acteren op 6-jarige leeftijd en deed zijn eerste speelfilm toen hij 9 jaar oud was.

Na 20 jaar optreden in films en tv-series in Nederland, raakte hij geïnspireerd door blockchain en cryptocurrencies. Hij begon actief in cryptocurrencies te handelen, maar vond dit erg tijdrovend. Zijn broer Pim, die ontwikkelaar is, probeerde hem te slim af te zijn door een geautomatiseerd handelsplatform te creëren om tijd te besparen. De broers besloten om het platform naar een hoger niveau te tillen, openden het voor het publiek en Cryptohopper was geboren.

Sell Bitcoin

Zijn ouders waren beiden ondernemers en hij heeft een oudere broer, Pim, die nu ook met hem samenwerkt. Zijn ouders runden een aantal restaurants in Amsterdam, maar toen de jongens werden geboren, gaven ze deze drukke carrière op. Zijn vader werkt nu in een zeilvoorzieningbedrijf en zijn moeder werd de manager van Ruud en werkt nu ook in Cryptohopper.

Handelen zat en zit Ruud in het bloed. Het was het eerste dat hij wilde zijn en hij scoorde een aantal opvallende advertentie-onderbrekingen voor grote merken zoals McDonald’s voordat hij op 9-jarige leeftijd begon te acteren als een beroep. Na zijn eerste succesvolle film deed hij nog twee advertenties, opnieuw in de hoofdrollen. Ze bleken allebei erg succesvol. Toen kwam zijn volgende grote doorbraak toen hem een ​​hoofdrol werd aangeboden in een soap. Hij was nu 13. Voor het eerste jaar dat hij acteerde, was zijn school erg meegaand en hielp hij hem te studeren rond zijn lange acteeruren. Het jaar daarop verhuisde hij van school en ze waren niet erg behulpzaam. Hij moest een keuze maken, maar het was een gemakkelijke voor hem. Hij bracht de volgende 12 jaar in die rol door.

Ruud Feltkamp: crypto en bitcoin

Dus waar kwam technologie in zijn leven?

Ruud was vanaf het begin vrij goed op de hoogte van bitcoin. Toen hij echter wat munten probeerde te kopen, was het gewoon te moeilijk. Dit was net na de Mt Gox-hack en het was zo moeilijk om fysiek bitcoin te kopen. De infrastructuur was er niet, dus hij gaf het op.

Pas in 2016 kwam bitcoin terug op zijn radar. Hij begon opnieuw naar de sector te kijken en in 2017 handelde hij actief. De infrastructuur was er en het was zoveel gemakkelijker om te kopen en verkopen. Hij was verslaafd.

Nu is cryptohopper Ruud Feldkamp ongegeneerd gefascineerd door daghandel. Hij leerde indicatoren en grafieken begrijpen. Hij studeerde prijs, hij werd ingelicht over verschillende kanalen en leerde de hele tijd. Handelen brengt veel downtime met zich mee. Ruud ontdekte dat hij, als hij niet op de set was, terug naar zijn kleedkamer snelde om te ruilen. Andere acteurs en personeel op de set zouden binnenkomen, maar konden de jonge acteur die over zijn laptop zat te kijken naar de markt niet aan kop en staart komen.

Op een dag merkte zijn broer wat Ruud aan het doen was en in plaats van onder de indruk te zijn van zijn fanatieke aandacht voor de trading desk, zei Pim in feite dat hij zijn tijd aan het verdoen was. Niet omdat Pim het verhandelen van cryptocurrencies niet interessant vond, alleen omdat hij dacht dat hij veel van wat Ruud met bitcoin deed handmatig zou kunnen automatiseren.

Sell Bitcoin

Pim hield zich aan zijn woord en had al snel code geschreven waarmee Ruud veel van zijn activiteiten kon automatiseren op basis van simpele handelsindicatoren.

Dus, van Ruud Feltkamp crypto-enthousiasme voor daghandel, creëerde Pim een platform dat het voor iedereen gemakkelijk zou kunnen maken om te handelen. Nu begonnen familie en vrienden geïnteresseerd te raken. Dit was iets dat ze konden begrijpen.

Vanuit die interesse creëerden Pim en Ruud Feltkamp Cryptohopper – de naam die zijn oorsprong vindt in het idee dat handelaren van de ene handelspositie naar de andere zouden hoppen. Met weinig of geen marketing ontdekten ze dat we een grote gemeenschap hadden verzameld.

Ruud Feltkamp en Cryptohopper

Nu heeft Ruud Feltkamp Cryptohopper meer dan 94.000 gebruikers waarvan er 15.000 actief zijn. Het merendeel van de handelaren komt uit de VS, met Nederland als tweede grootste gebruikersbestand, gevolgd door Duitsland, Canada, Frankrijk enzovoort.

De twee broers hebben het bedrijf tot nu toe opgestart. Aanvankelijk stopten ze allebei € 1000, – en slaagden ze erin het bedrijf snel op te bouwen. Begin vorig jaar hebben ze een kantoor geopend, ontwikkelaars aangenomen en meer ondersteunend personeel aangetrokken. Ze zijn nog steeds bezig met het opstarten van het project.

Cryptohopper is opgezet als een Software as a Service (SaaS) -platform. Handelaren betalen een abonnement om het platform te gebruiken. Er is een interne markt waar ervaren handelaren hun tips, methoden en handelsstrategieën kunnen verkopen. Cryptohopper van Ruud Feltkamp neemt een percentage van die interne verkopen voor haar rekening.

Cryptohopper kreeg steun van het Deltafonds van de Nederlandse ZKH Prins Constantijn om het product te presenteren op CES in Las Vegas.

Sell Bitcoin

Bitcoin revolutie en Ruud Feltkamp – waarom handelt hij?

Dus wat vindt hij leuk aan deze sector – is het gewoon de opwinding van het handelen? Zoals Ruud opmerkt:

Nee, ik hou echt van de onderliggende technologie, de blockchain en Bitcoin. Ik vind het erg bevredigend om te kijken naar een wereld waarin geld kan worden gescheiden van de staat. Dit levert veel kansen op. Cryptocurrencies creëren een omgeving waarin de overheid niet langer het monopolie op geld heeft.

Het platform waar Ruud dagelijks mee bezig is, wordt steeds succesvoller, wat interessant is voor de acteur.

Betekent dit succes dat Ruud niet meer op het witte doek zal sieren? Ik weet zeker dat er veel fans zijn die hopen dat hij zijn acteerlaarzen niet heeft opgehangen. Maak je geen zorgen, Ruud wijst erop dat er altijd een weekend is en hij is van plan om te filmen en te regisseren.

Hoezeer hij ook verslaafd is aan crypto, hij is nog steeds verslaafd aan acteren en film.

Voor meer informatie kun je Ruud vinden op linkedin of bezoek Cryptohopper.