Bitcoin is de beroemdste cryptocurrency ter wereld. Aanvankelijk werd de term gebruikt door een kleine kring van mensen, maar na de popularisering van blockchain-technologie en de explosieve groei van de waarde van digitaal geld, leerden velen erover. Het internet staat vol met nieuws over veranderingen in de Bitcoin-wisselkoers, verhalen over enorme inkomsten en de vooruitzichten voor de ontwikkeling van de valuta. Maar voordat u in bitcoin investeert, moet u de kenmerken van het activum, de voor- en nadelen, verschillen met andere valuta en manieren om hier geld aan te verdienen, bestuderen.

Sell Bitcoin

Bitcoin: wat het is – we leggen het in eenvoudige bewoordingen uit

Bitcoin (BTC) is een elektronisch betalingssysteem voor gebruikers vergelijkbaar met digitale portemonnees en bankrekeningen. De belangrijkste eenheid voor afrekeningen op het netwerk is bitcoin. Digitale munten zijn, in tegenstelling tot traditioneel geld, niet gebonden aan de economie van een land of aan de centrale bank. Alle acties om nieuw geld uit te geven, betalingen te verwerken en accounts aan te maken, worden gedaan door gebruikers.

De eerste ontwikkelingen van het systeem verschenen in 2008 van de maker Satoshi Nakato en ontwikkelaar Hel Finney, en op 3 januari 2009 vond de officiële lancering van het systeem plaats. Bitcoin werd een protest tegen traditioneel geld en het koppelen van financiën aan één land. Het idee van onafhankelijk geld werd ondersteund door een kleine gemeenschap, maar naarmate het aantal gebruikers en de waarde van BTC USD toenamen, begon het systeem aan populariteit te winnen.

Om de essentie van Bitcoin volledig te begrijpen, moet u de principes van het systeem begrijpen, portefeuilles maken en transacties op het netwerk verwerken.

Een kleine uitweiding in het systeem:

 1. Portemonnees zijn analoog aan een bank- of elektronische rekening waar geld wordt opgeslagen. Ze worden geregistreerd met behulp van speciale programma’s of sites. Bij het aanmaken van een portemonnee ontvangt de gebruiker een openbare sleutel (rekeningnummer) en een privésleutel (wachtwoord voor het beheren van fondsen).
 2. Transacties zijn vereist om bitcoins tussen gebruikersportefeuilles over te dragen. Alle bewerkingen vallen in een gemeenschappelijke pool, die wordt verwerkt door andere leden van het systeem. Maar er moet een commissie worden betaald om de operatie te bevestigen.
 3. Miners – degenen die bitcoins “minen” – vormen de ruggengraat van de beveiliging en prestaties van het systeem. Ze gebruiken rekenkracht om het netwerk van stroom te voorzien in ruil voor de beloningen die ze ontvangen. Alle operaties voor het delven van nieuwe blokken en het verwerken van transacties vallen op de schouders van mijnwerkers.
 4. Blockchain is een opeenvolgende reeks blokken waarin informatie over transacties wordt vastgelegd. De essentie van de technologie ligt in het feit dat data op veel onafhankelijke servers wordt opgeslagen en bij problemen of storingen het netwerk operationeel blijft.

Referentie: de technische implementatie van het Bitcoin-netwerk maakt het systeem betrouwbaar en beschermd tegen invloeden van buitenaf en hacks. Hoe meer apparaten er bij het mijnbouwproces betrokken zijn, hoe hoger het beveiligingsniveau.

De kosten van een cryptocurrency zijn rechtstreeks afhankelijk van het niveau van gebruikersvertrouwen, het aantal mensen dat een actief wil kopen en het marktsentiment. De prijs van Bitcoin is volatiel vanwege politieke onzekerheid en constante verboden. De negatieve nieuwsachtergrond uit de VS, Rusland, China en de EU beïnvloedt het gedrag van investeerders.

Sell Bitcoin

Bitcoin: voor- en nadelen

De populariteit van de eerste cryptocurrency wordt verklaard door de eigenaardigheden van de technische implementatie van het systeem, evenals een aantal voordelen:

 1. Gebrek aan een centrale autoriteit. Alle acties voor het uitgeven van nieuwe munten en het verwerken van transacties worden uitgevoerd door netwerkleden.
 2. Beveiligings- en beschermingsniveau. Om nieuwe blokken te extraheren, wordt een proof-of-work-algoritme gebruikt, wat veel rekenkracht vereist. Gezien de hoeveelheid apparatuur in het Bitcoin-netwerk is het bijna onmogelijk om een ​​aanval uit te voeren.
 3. Onbeperkt betalen. Het systeem is niet gebonden aan een land of staat, waardoor u vrijwel onmiddellijk internationale betalingen kunt doen tegen minimale kosten.
 4. Lage tarieven. Voor het verwerken van transacties worden gebruikers gedwongen een commissie te betalen en wordt het bedrag onafhankelijk vastgesteld. Hoe hoger de commissie, hoe sneller de transactiebevestiging.
 5. Mogelijkheid tot zelfkwestie. Door de beschikbaarheid van mijnbouwapparatuur kunt u nieuwe munten mijnen.

Hoewel bitcoin een groot aantal voordelen heeft, waaronder de mogelijkheid om geld te verdienen en hoge investeringsaantrekkelijkheid, heeft cryptocurrency een aantal nadelen:

 1. Wisselkoersvolatiliteit. De waarde van de cryptocurrency verandert elke dag en het is onmogelijk om de bewegingsrichting te voorspellen.
 2. De mogelijkheid om geld te verliezen. Alle risico’s die verband houden met de veiligheid van fondsen vallen op de schouders van gebruikers. Bij verlies van de privésleutel of phishing van persoonsgegevens is het onmogelijk om informatie te wijzigen of transacties te annuleren.
 3. Niet-handelsrisico’s. Omdat het wereldwijde niveau van Bitcoin-distributie laag is, zijn gebruikers beperkt in hun keuze aan portemonnees, gecertificeerde uitwisselingsplatforms en uitwisselingen. Er is kans op fraude door derden.

Sell Bitcoin

Hoe bitcoin verschilt van ander elektronisch geld en valuta

Bitcoin verschilt aanzienlijk van andere elektronische systemen. Conventionele digitale portemonnees hebben de volgende kenmerken:

 1. Fiat-fondsen – op alle platforms worden transacties uitgevoerd met bekend geld, inclusief roebels, dollars en euro’s, die op een bankrekening kunnen worden opgenomen.
 2. Identiteitsverificatie – om transactielimieten te verhogen, moeten gebruikers hun identiteit verifiëren door documenten te uploaden.
 3. Centraal beheersorgaan – alle transacties worden door het systeem verwerkt en in geval van fouten of fraude kunt u contact opnemen met de ondersteuningsdienst.

In het geval van BTC liggen de zaken anders. Belangrijkste verschillen tussen bitcoin en digitaal geld:

 • de waarde van munten wordt op de markt vastgesteld zonder verwijzing naar middelen of instructies van centrale autoriteiten;
 • afwezigheid van enige beperking op de hoeveelheid geld in de portemonnee, de grootte en het aantal transacties; u hoeft uw identiteit niet te verifiëren om een ​​account aan te maken;
 • alle bewerkingen worden verwerkt door andere gebruikers en transacties zijn onomkeerbaar; in geval van fouten of typefouten, zal de terugbetaling niet werken.

Het verschil tussen bitcoin en andere digitale valuta is dat BTC de eerste cryptocurrency is. De rest van de betalingssystemen zijn afgeleide producten op basis van de originele broncode. Deze valuta’s omvatten Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin en andere.

Referentie: het verschil tussen cryptocurrencies ligt in de eigenaardigheden van het systeem, waaronder consensusalgoritmen, codering, blokgroottes en de tijd ertussen.

Hoe bitcoin te kopen

Om bitcoin te kopen, moet u een portemonnee aanmaken en de principes van de werking ervan begrijpen. Het belangrijkste is om de privésleutel veilig op te slaan en niet over te dragen aan derden, omdat deze toegang biedt tot het beheer van fondsen.

De belangrijkste opties om bitcoin te kopen:

 1. Exchange-platforms. Er is een groot aantal sites op internet waar u voor een kleine commissie bitcoin kunt kopen of verkopen. Bankrekeningen, populair internetbankieren en e-wallets worden gebruikt voor transacties. Het is noodzakelijk om een ​​wisselaar te kiezen met behulp van gerenommeerde platforms die feedback over sites verzamelen, wisselkoersen verzamelen en u in staat stellen om naar de beste deals te zoeken.
 2. Uitwisselingen. Beleggers kunnen zich onmiddellijk registreren op de beurswebsite, de verificatie doorlopen en de rekening aanvullen met een kaart. Daarna is het mogelijk om bitcoin te kopen. Je kunt het zowel op de beurs als in je persoonlijke portemonnee bewaren.
 3. LocalBitcoins-service. Een intermediair platform tussen gebruikers dat garant staat en de belangen van kopers en verkopers behartigt.
 4. Directe deals. Beleggers kunnen zelfstandig bitcoin-houders vinden op thematische fora of websites en vervolgens akkoord gaan om BTC te kopen. Voor meer betrouwbaarheid is het raadzaam om een ​​borgsteller te gebruiken.

Sell Bitcoin

Hoe u geld kunt verdienen met bitcoin

De meeste mensen hebben gehoord over de verhalen over geld verdienen met goedkoop kopen en langetermijnopslag van bitcoin. Maar dit is geen volledige lijst van kansen om winst te maken. De belangrijkste opties om geld te verdienen met BTC:

 1. Langetermijninvesteringen – bitcoin kopen met de verwachting dat de prijs van cryptocurrency stijgt en de daaropvolgende winstgevende verkoop.
 2. Handelen – geld verdienen aan veranderingen in de waarde van BTC, zowel op korte als middellange termijn.
 3. Mijnbouw is een kans om deel te nemen aan de Bitcoin-kwestie en er een beloning voor te ontvangen. Self-mining is niet mogelijk, dus gebruikers worden gecombineerd in pools.
 4. Arbitrage is het kopen van bitcoin op de ene beurs en de daaropvolgende winstgevende verkoop op een andere. De methode is logisch met een groot budget.